Hoofdcontent

Kernteam sport

Het kernteam sport bestaat uit:

 

Mijn naam is Mineke van Eeuwijk-Nijman, ik woon in Kerkdriel samen met mijn man Martijn, onze zoon Siem en dochter Dieke. Zij voetballen allemaal bij vv DSC en onze dochter is sinds kort ook lid van kunstrolschaatsvereniging de Ker-Rolls, iets wat ik zelf ook jaren heb gedaan. 

Ik ben werkzaam als kinderfysiotherapeut in de Bommelerwaard. Als professional op het gebied van het bewegend functioneren van kinderen, zal ik binnen het kernteam oog hebben dat sporten voor iedereen toegankelijk is. Het is belangrijk dat alle kinderen in de Bommelerwaard plezier hebben in bewegen en kunnen sporten. Hoe meer plezier in bewegen op jonge leeftijd, hoe groter de kans dat je je hele leven een actieve leefstijl kan volhouden. 

Hallo, ik ben Joost Claassens, samen met mijn vrouw en onze 2 kinderen wonen we alweer heel wat jaartjes in Zaltbommel. Alle vier sporten we veel. Onze kinderen zwemmen bij de zwemvereniging, mijn vrouw loopt hard en ikzelf fiets en loop hard.

Met het sportakkoord hoop ik te bereiken dat meer mensen kunnen gaan sporten.

Eén van de zaken die ik hierbij graag aan zou willen pakken, is zoeken naar meer efficiëntie binnen de verschillende verenigingen.

Meer tijd voor sporten, minder voor administratie.

Mijn naam is Emma van Maris, woonachtig in Zaltbommel getrouwd met Steven en moeder van Alicia. Ik ben geboren in Zaltbommel en groeide op in de balletschool van mijn moeder, Balletschool Paulette Willemse. Dans is daarom ook iets wat ik mijn hele leven gedaan heb en om mij heen gehad heb. Sinds 2015 heb ik samen met mijn moeder de leiding over de balletschool die sinds 1974 al bestaat. Ik vind het heel belangrijk om dans toegankelijk te maken voor iedereen. Jong, oud, beginner of gevorderd. Het maakt niet uit, als je maar lekker aan het dansen bent en er je passie en energie in kwijt kunt. Daarom neem ik ook deel aan de Sportraad, omdat ik het belangrijk vindt dat iedereen kan sporten. Of dat nu dans, voetbal, tennis, pilates, volleybal of wat dan ook is. Ik hoop met de Sportraad ervoor te kunnen zorgen dat wij de vele sportclubs, verenigingen en andere bewegings instituties die Zaltbommel kent te kunnen helpen om nog meer mensen te bereiken. 

Mijn naam is Jan Burg, geboren en getogen in Kerkdriel. Hier woon ik nu overigens nog steeds met mijn vriendin Lesley Lentjes en onze dochter Vajèn.

Bij DSC in Kerkdriel op 5-jarige leeftijd begonnen aan mijn actieve sportloopbaan en deze hier ook na wat omzwervingen beëindigd tien jaar geleden. 

Sinds die tijd fiets ik en speel ik padel, maar dat is vooral recreatief. Verder ben ik ook druk geweest als Hoofd Jeugd Opleidingen bij DSC de afgelopen jaren.

Hier ga ik aan het eind van het seizoen mee stoppen en doel is om mijn opgedane ervaring breder in te zetten voor alle verenigingen in de Bommelerwaard.

Mijn naam is Patricia de Geus, werkzaam bij Welzijn Bommelerwaard. Ik ben de coördinator van het Spel& team en werk zelf ook uitvoerend als buurtsportcoach.
Ons doel is om meer mensen, van jong tot oud, met plezier te laten bewegen in de Bommelerwaard. Sport moet toegankelijk zijn voor iedereen. Scholen, maatschappelijke instanties, sport- en beweegaanbieders spelen een belangrijke rol dit doel te bereiken.

Door de handen ineen te slaan kunnen we de kracht van sport benutten.

 

Contact: kernteamsport@welzijnbommelerwaard.nl