Hoofdcontent

Spel&Xtra en Spel&Zo

Spel&Xtra

Heb je moeite met bewegen, ben je doorverwezen door een fysiotherapeut of scoorde je laag bij de motorische (BLOC) test op school (lees hieronder)? Doe dan mee met Spel&Xtra! Bij Spel&Xtra ga je in een klein groepje, onder leiding van een buurtsportcoach, circa 8 weken (kosteloos) met elkaar bewegen. Na deze 8 weken is er een kort overleg tussen ouder/verzorger en de buurtsportcoach over de voortgang. Hierna kun je bij behoefte nóg een keer deelnemen aan Spel&Xtra, of doorstromen naar Spel&Zo.

 

Spel&Zo

Wil je graag na schooltijd extra bewegen/ lid worden van een sportvereniging? Kom dan naar Spel&Zo! Dit groepje is voor kinderen die op zoek zijn naar een (nieuwe) sport maar zelf niet zo goed weten wat ze leuk vinden of bij ze past. Circa 8 weken ga je met de buurtsportcoach verschillende sporten proberen, om er achter te komen wat je leuk vindt. Daarna kunnen wij je in contact brengen met een sportvereniging voor een proefles!

 

 

Motorische (BLOC) testen

Vanaf schooljaar 2021-2022 is team Spel& in samenwerking met GGD Gelderland-Zuid, gemeente Maasdriel en Zaltbommel en de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) het project Sportief en Gezond Groot Worden gestart. Een onderdeel van dit project is het (jaarlijks) afnemen van motorische (BLOC) testen op de basisscholen. Op deze manier wordt de motoriek per leerling, klas, school, dorp en gemeente niveau in kaart gebracht en kunnen hier, zoals bovenstaande projecten, uit voortkomen. Lees hier meer over dit project.

 

De startdatum wordt binnenkort bekend gemaakt.

Voor meer informatie, neem contact op met buurtsportcoach Marloes van der Aa - mvanderaa@welzijnbommelerwaard.nl / 06-19948439