Hoofdcontent

Dierenbeweegpaden

Dierenbeweegpaden in de Bommelerwaard

Gemeente Maasdriel:  Dierenbeweegpad Alem Dierenbeweegpad Hedel Dierenbeweegpad Kerkdriel

Gemeente Zaltbommel: Dierenbeweegpad Brakel  Dierenbeweegpad ZuilichemDierenbeweegpad Gameren

 

Leer hieronder meer over de tot stand koming van de paden in de Bommelerwaard:

  • Gemeente Maasdriel

Het project Ki-Fit (kinderen fit) is ontstaan om jonge kinderen een gezonde start te bieden. Samen met de GGD, Welzijn Bommelerwaard en andere partners uit de gemeente Maasdriel organiseren we verschillende activiteiten die gericht zijn op ondersteuning van ouders, een gezond beleid op de kinderdagopvang/voorschoolse en maatregelen in de omgeving voor het stimuleren van voldoende bewegen.

Samen met de betrokken partners staan we voor een gezonde start voor ieder kind. Voldoende bewegen en gezonde voeding zijn daarbij belangrijk. Zowel thuis als op de kinderopvang. Het project is gericht op ouders van/en kinderen van 0-4 jaar. Dit alles om een gezonde leefstijl te bevorderen.

In Juni 2022 zijn de dierenbeweegpaden in Hedel en Kerkdriel feestelijk geopend. In september 2023 volgde het dierenbeweegpad in Alem.

 

  • Gemeente Zaltbommel

Door middel van een enquête is er in de gemeente Zaltbommel geïnventariseerd in welke dorpen ouders mee willen denken over een dierenbeweegroute. Aan de hand daarvan zijn Spel& en de GGD gestart met een werkgroep ouders in Brakel en Zuilichem. In beide dorpen is in Juni 2023 een dierenbeweegroute aangelegd. In het voorjaar van 2024 (verwacht April) wordt er ook een dierenbeweegpad in Gameren aangelegdt!

Heeft u ook interesse in een dierenbeweegroute in uw dorp? Neem contact op met spelen@welzijnbommelerwaard.nl