Hoofdcontent

Beweegpaden

Beweegpaden in de Bommelerwaard

Dierenbeweegpad Hedel Dierenbeweegpad Kerkdriel

 

Op woensdag 22 juni 2022 is het eerste dierenbeweegpad geopend in Hedel. Daaropvolgend op 30 september 2022 in Kerkdriel.

Sindsdien zijn Welzijn Bommelerwaard en de GGD samen bezig met de realisatie van meerdere beweegpaden in de Bommelerwaard.

Leer hieronder meer over de tot stand koming van de paden in Maasdriel, en de oproep naar ouders van 0-6 jarigen voor het meedenken over paden in de gemeente Zaltbommel.


  • Gemeente Maasdriel

Het project Ki-Fit (kinderen fit) is ontstaan om jonge kinderen een gezonde start te bieden. Samen met de GGD, Welzijn Bommelerwaard en andere partners uit de gemeente Maasdriel organiseren we verschillende activiteiten die gericht zijn op ondersteuning van ouders, een gezond beleid op de kinderdagopvang/voorschoolse en maatregelen in de omgeving voor het stimuleren van voldoende bewegen.

Ki-Fit richt zich in eerste instantie op de dorpen Heerewaarden, Hurwenen en Rossum. Langzaam is het uitgebreid over heel de gemeente Maasdriel. Samen met de betrokken partners staan we voor een gezonde start voor ieder kind. Voldoende bewegen en gezonde voeding zijn daarbij belangrijk. Zowel thuis als op de kinderopvang.

Het project is gericht op ouders van/en kinderen van 0-4 jaar. Dit alles om een gezonde leefstijl te bevorderen.

 

Enkele activiteiten die uitgevoerd zijn:

•                    Enquête uitgezet onder ouders van 0-4 jarigen (respons 84 ouders) en hiermee wensen en vragen opgehaald.

•                    Online workshops georganiseerd gericht op voeding en beweging.

•                    Goodie bags uitgedeeld aan 160 ouders en kinderen met daarin handige tips, leuke recepten en een zakje zaadjes om zelf tuinkers te telen.

•                    Draagvlak en samenwerking tot stand gebracht bij kinderopvangorganisaties

•                    Communicatieplan gemaakt voor 2021 en verder

•                    Werkgroep met betrokken ouders opgericht

 

Werkgroep ouders

Vanuit hier zijn we met ouders aan de slag gegaan met bewegen in de dorpen en wijken van de gemeente Maasdriel. Wat missen we nog in onze gemeente? Een leuke en speels beweegpad voor de allerjongste. Aan de hand van dit idee zijn we aan de slag gegaan met het uitzetten van kabouterpadden, voor ons dus Ki-Fit beweegpad.


  • Gemeente Zaltbommel

“Enthousiaste ouders van kinderen in de leeftijd 1 t/m 6 jaar gezocht”

Woont u in de gemeente Zaltbommel en heeft u (een) kind(eren) in de leeftijd 1 t/m 6 jaar? Dan zijn wij op zoek naar u! 

Wij hopen één of meerdere dierenbeweegpaden aan te leggen in verschillende dorpen en/of wijken in de gemeente Zaltbommel, om het beweeggedrag van ouders met jonge kinderen op een leuke en laagdrempelige manier stimuleren.

Beweegpaden bestaan uit tegels met plaatjes van dieren. Via de QR code op de tegel, komen inwoners op de website www.bommelerwaardbeweegt.nl terecht voor meer informatie.

 

Heeft u een idee en/of wilt u als ouder meedenken over een route bij u in de buurt? Klik op deze link: https://forms.office.com/r/aiQXCnsZU5 en vul onze enquête in. Mocht u vragen hebben, neem contact op met buurtsportcoach Marloes van der Aa mvanderaa@welzijnbommelerwaard.nl