Hoofdcontent

Record aantal kinderen bij pietengym Spel&

In verband met Corona heeft team Spel& er voor gekozen om de populaire Pietengym in iedere gymzaal in de gemeente Zaltbommel te organiseren. Zo kon dit geweldige evenement toch met wat aanpassingen doorgaan. Met als resultaat; een record aantal van bijna 600 deelnemers!

 

Op de daken klimmen en lopen, pakjes in de schoorsteen gooien, van dak naar dak slingeren en glijden van de huizen. Allemaal onderdelen die de hulppieten konden oefenen, met hulp van een aantal enthousiaste groep 8 leerlingen. Aan het eind van de Pietengym gingen alle hulppietjes naar huis met een prachtig Pietendiploma en een mandarijn, gesponsord door een supermarkt uit de buurt. Hiervoor bedanken wij de COOP Zaltbommel, Plus Brakel en Attent Zuilichem. In totaal hebben bijna 600 kinderen deelgenomen aan de Pietengym op één van de vele locaties!

 

Voorgaande jaren organiseerde Spel& alleen in de grote gymzalen in Aalst en Zaltbommel de Pietengym. Dit jaar werd per gymzaal één Pietengym ingeroosterd. Echter, de aanmeldingen stroomden binnen. Spel& heeft hard gewerkt om de Pietengym uiteindelijk 19 keer uit te kunnen voeren. In iedere gymzaal werd één of meerdere malen de activiteit aangeboden en was het voor veel kinderen en hun ouders gemakkelijker om deel te nemen. Spel& is enthousiast over de grote opkomst en wil deze opzet zeker vaker toe te gaan passen.

 

Foto's van de pietengym zijn te vinden in het fotoalbum.