Hoofdcontent

1200 deelnemers voor Nationale sportweek- activiteiten in de Bommelerwaard

NSW 2022

BOMMELERWAARD - Op meerdere locaties in de Bommelerwaard werden van 19 tot en met 23 september sportieve activiteiten georganiseerd in het kader van de jaarlijkse Nationale Sportweek. Dit jaar konden voor het eerst ook de mini’s (2 tot 3 jaar) en mensen met een beperking deelnemen.

 

In totaal meldden zich circa 1200 kinderen en volwassenen zich aan voor de verschillende sportieve activiteiten.

 

Zo hebben zeven sportverenigingen clinics verzorgd voor kinderen die geïnteresseerd zijn in die sport. Op deze manier hebben ze kunnen ervaren hoe een training er aan toe gaat en helpt het hen in de zoektocht naar een (nieuwe) sport. Het team Spel& vanuit Welzijn Bommelerwaard heeft dit gecoördineerd.

 

Spel& heeft daarnaast twee toernooien georganiseerd bij voetbalclub GVV'63 in Gameren. Voor het eerst dit jaar was er ook een Walking Football toernooi; zeventig senioren, verdeeld over zeven teams hebben met aangepaste regels fanatiek tegen elkaar gevoetbald. Het tweede toernooi, voor de basisschooljeugd, was ook een groot succes met deelname van meer dan honderd kinderen.


Het jaarlijks terugkerend luchtkussenfestijn werd weer volop bezocht op het terrein van Roda Boys in Aalst. Met prachtig weer hebben 466 deelnemers - waaronder dit jaar ook voor het eerst de mini's - zichzelf flink kunnen uitleven op een voetbalveld vol met springkussens en stormbanen. In sporthal De Treffer in Rossum heeft Spel& een sporttoernooi in het donker georganiseerd. Met verschillende disco lichten en glow in the dark materiaal hebben 91 kinderen aan de volgende sporten meegedaan: voetbal, hockey, basketbal en lasergamen.

 

Als afsluiter van de Nationale Sportweek is er traditiegetrouw een feestelijke colorrun gehouden. Spel& organiseerde dit voor alle kinderen uit de Bommelerwaard. Voor het eerst dit jaar heeft dit plaatsgevonden bij Hoppies in Ammerzoden. Op deze geweldige locatie hebben ruim 400 deelnemers (waaronder mini's en mensen met een beperking) een parcours afgelegd waarin ze onder werden gegooid met allerlei kleuren poeder.

 

Meer foto’s zijn te vinden op de facebookpagina van Spel&: www.facebook.com/spelenzaltbommel