Voor wie is het project bedoeld?

Deze website maakt onderdeel uit van een breder project met als doel om zoveel mogelijk inwoners van de Bommelerwaard voldoende te laten bewegen. Want voldoende bewegen is heel belangrijk voor uw gezondheid. Of dit nu wandelen, fietsen of bij een sportvereniging is maakt niet uit. Minimaal 150 minuten per week bewegen is waar we naar streven. 

Advies van de huisartsen 
Bommelerwaard Beweegt is bedoeld voor alle mensen in de Bommelerwaard. Als dokters zijn we natuurlijk vooral geïnteresseerd in zieke mensen. Maar ook personen met een verhoogd risico op een chronische ziekte zoals mensen met overgewicht, een te hoge bloeddruk of een te hoog cholesterolgehalte behoren tot de doelgroep. Speciaal aandacht is er voor kinderen, ouderen en allochtonen. Verder is bewegen natuurlijk goed voor iedereen die gezond wil blijven. Voor een aantal aandoeningen is het positief effect van bewegen wetenschappelijk vastgesteld. Dit geldt met name voor diabetes, artrose, osteoporose, chronische rugklachten, COPD en hypertensie. Maar ook bij een aantal geestelijke aandoeningen (o.a depressie, angststoornissen) zijn sterke aanwijzingen voor een positief effect.

Coöperatieve Huisartsen Vereniging Bommelerwaard

Logo Bommelerwaard Beweegt

Achtergrond
Bommelerwaard Beweegt is in 2008 gestart als initiatief vanuit de huisartsengroep Bommelerwaard onder leiding van huisarts Paul van Dijk. Het project is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de fysiotherapeuten in de Bommelerwaard. Dit heeft geleid tot de lancering van de website bommelerwaardbeweegt.nl, een website voor continue en actuele informatie over bewegen in de Bommelerwaard voor zowel inwoners als professionals.

De redactieraad van het project bestaat uit huisarts Froukje Andringa, fysiotherapeuten Lotte van Zuijdam en Janny van Rijn, gezondheidsmakelaar Patrick Klaassen van GGD Gelderland-Zuid en webbeheerder John Oomen.

Dit initiatief wordt ondersteund door Gemeente Maasdriel, Gemeente Zaltbommel, GGD Gelderland-Zuid en de Gelderse Sport Federatie.

 

Deze website is gemaakt door:

GGD Gelderland-Zuid-FC